opc_loader

pressalit

pressalit

Welke zitting past?   

pressalit

Vragen/Onderdele/

Zitting

pressalit

pressalit

Pressalit Website    

pressalit

Pressalit Nieuws     

pressalit

Downloads               

pressalit

Verkoopadressen  

pressalit

Montageinstructies

pressalit

pressalit

pressalit

pressalit

pressalit

pressalit

pressalit

Vlekken of verkleuring van het Duroplast

pressalit

Oorzaak: Kalkafzetting van het spoelwater, vermengd met urine. Dikwijls heeft deze afzetting een gele/bruine kleur door de inwerking van urinezuur. De mate van afzetting wordt bepaald door de hardheid van het water en het aantal spoelingen. Indien u na een spoeling constateert dat de onderzijde van de closetzitting natte plekken vertoont, spoelt het closet te krachtig of met te veel water. Bij een KIWA-gekeurd closet mag er geen water boven de rand spatten. Gebeurt dit toch, dan is dit de eigenlijke oorzaak van de kalkafzetting op de zitting en ligt hierin ook de oplossing om herhaling te voorkomen. Hiertoe kunt u zich wenden tot de leverancier van de pot en het spoelsysteem.

pressalit

Advies: Kalk (gele kleur) is een zeer hardnekkige vervuiling, die men alleen kan voorkomen door regelmatig onderhoud.

Onderhoud: Politoeren met autocleaner (bijv. Commandant Nr. 4).

pressalit

Oorzaak:  Door het gebruik van chloorhoudende of agressieve reinigingsmiddelen in het toilet met gesloten deksel kunnen (chloor)dampen de onderzijde van zitting en deksel verkleuren.

pressalit

Advies: Zet bij gebruik van deze schoonmaakmiddelen zitting en deksel omhoog tot u het toilet een keer hebt doorgespoeld.

Onderhoud: Politoeren met autocleaner kan verbetering geven. Langdurige inwerking van chloordampen kan niet meer te verwijderen vlekken veroorzaken. Voor deze verkleuring kan geen aanspraak worden gemaakt op garantie. Bij aanschaf vindt u aan de binnenzijde van het deksel een reinigingsinstructie die uitdrukkelijk waarschuwt tegen het gebruik van chloorhoudende middelen.