opc_loader

Persbericht Overname Wijnbeek Sanitair B.V. 

A

Pressalit A/S luidt met de koop van 100% van het aandelenpakket een nieuwe fase in voor Wijnbeek Sanitair B.V. De koop werd voltrokken op 1 maart 2019, precies 125 jaar na de start van Wijnbeek in Nederland. Tijdens een kleine ceremoniële bijeenkomst bij Pressalit in Ry werd de overname enkele dagen later bekrachtigd. Op de foto ziet u v.l.n.r. en van boven naar beneden: Johan Boswinkel (verk. adviseur Wijnbeek), Dan en Kim Boyter (eigenaren Pressalit), Willem Hendrikse (verkopende DGA Wijnbeek B.V.) en Anders Jorgensen (export manager Pressalit).

A

A

A

Wijnbeek bestond op de Nederlandse markt de eerste 60 jaar van haar bestaan als groothandel en de daarna 65 jaar als agenturenbedrijf. Thans zal Wijnbeek verder gaan als verkoopkantoor van Pressalit A/S in Nederland overigens onder dezelfde naam Wijnbeek Sanitair B.V.

A

Pressalit verzekert zich hiermee van continuïteit op de Nederlandse markt en meer focus op de Pressalit producten binnen de verkooporganisatie Wijnbeek. Van de agenturen Fiora en SAM zal Wijnbeek na een uitfaseer-periode van enkele maanden afscheid moeten nemen. Ook de dienstverlening voor Provex zal worden beëindigd. De webwinkel voor onderdelen van Schwab blijft echter bestaan.

A

Ten aanzien van de personele bezetting en de vestigingslocatie zijn er geen wijzigingen voorzien. Uw contactpersonen bij Wijnbeek Sanitair B.V. voor Pressalit blijven dezelfde.

A

Dat geldt ook voor Willem Hendrikse, die vanaf de overname onder titel sales manager Nederland aan Wijnbeek Sanitair verbonden zal blijven. Johan Boswinkel blijft verkoopadviseur in de buitendienst en ook in de binnendienst zijn geen wijzigingen op handen.

A

De overname past in een reeds lang voortgaande trend, waarbij agenturenbedrijven met meerdere vertegenwoordigingen transformeren tot verkooporganisaties voor één merk.

A

Wijnbeek ziet de toekomst, na te zijn opgenomen in de Pressalit familie, met versterkt vertrouwen tegemoet en ziet er naar uit de relatie met u te verdiepen.

A

A

A